Helaas zijn deze geweldige fietsen van Flevobike uit de productie.

DSC00010

De meest onderhoudsarme gebruiksfiets is de GreenMachine van Flevobike in Dronten. De GreenMachine is volledig in een 3D tekenpakket ontworpen. De onderdelen zijn vervaardigd met behulp van computer gestuurde machines wat de nauwkeurigheid ten goede komt. Door de gesloten constructie hebben regen, modder en pekel geen invloed op de kettingaandrijving. De woon/werk fietser die het gehele jaar, door weer en wind fietst, is verlost van het gebruikelijke onderhoud aan de ketting en de rest van de aandrijving. De Rohloffnaaf met zijn 14 versnellingen staat garant voor jaren rijplezier en schakelgemak. Door gebruik te maken van hoogwaardige schijfremmen hoeft u ook niet bang te zijn voor lange of steile afdalingen. De geventileerde, strak gespannen rugleuning van de stoel wordt door alle testrijders als uniek en zeer prettig ervaren.

Voordelen van de GreenMachine:

  • Volledig gesloten aandrijving
  • Ventilerende rugleuning
  • Rohloffnaaf is bij stilstand te schakelen
  • Standaard uitgevoerd met 5-spaaks composiet wielen
  • In een paar handelingen tot een compact geheel te demonteren
  • Alle aluminium delen zijn (kleur) geanodiseerd

De GreenMachine is geschikt voor korte ritjes in de stad tot lange vakantie tochten en alles wat daar tussen in zit.
De GreenMachine is in drie framematen en vier stoelmaten leverbaar dus het is zeer onwaarschijnlijk dat u er niet op past.
Om de zitpositie nog verder naar wens aan te kunnen passen is ook het stuur opklapbaar. Naar voren toe heeft het stuur een vaste aanslag en wanneer je hem naar je toe haalt kun je de positie naar eigen wens afstellen, ook is de frictie (weerstand) van het scharnier naar eigen wens in te stellen.
Voor lange of korte mensen kan vervolgens het uiteinde van het stuur nog in en uitgeschoven worden. Op deze manier kan iedereen comfortabel lange afstanden op de GreenMachine afleggen.
Prijzen GreenMachine met bovenstuur vanaf € 4300,-

De GreenMachine is ook met onderstuur leverbaar, Flevobike maakt gebruik van een indirect onderstuur. De onderstuur versie heeft wel een verlengde Rohloff draaigreep, dit in verband met een andere stand van de hand aan de greep. De onderstuur versie heeft verder dezelfde mogelijkheden als de bovenstuur versie.
.greenM paars klein1

Optioneel kan de fiets afgemonteerd worden met een verende voorvork, SON-naafdynamo verlichting, Bagagedrager en/of toptas.